1 kg borsó (mi fagyasztottból szoktuk készíteni)
Fokhagymagranulátum ízlés szerint, vagy 2 gerezd fokhagyma (mi nem édesen szeretjük :) )
Lehetőség szerint egy csokor friss petrezselyem
Só, bors ízlés szernt
Habaráshoz:
300 ml tejföl
3 evőkanál liszt
A borsót felrakjuk főni. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, illetve petrezselyemmel (csak ne szárítottal, az a közelébe sem ér a frissnek, akkor inkább hagyjuk ki). Amikor megpuhult -ez lehet 20 perctől kezdve 2 óra is, attól függ, mennyi idős volt a borsó amikor lefagyasztották... :) És bizony, az extra zsenge változattal is elbabráltam már pár órát, mire elfogadható állagúra főtt, a tejfölt, a lisztet, és a forró levét összekeverve behabarjuk a főzeléket. Folyamatos kavargatás mellett beleöntjük a lisztes masszát. Pár percig még főzzük, aztán elzárhatjuk.
Anti értékelése: 10/8 pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése