2016. december 10., szombat

Főzelékek, ahogy mi készítjük IV. rész

Répafőzelék
1 kg pucolt, lereszelt répa
Pici olaj
3 evőkanál cukor
Só ízlés szerint
Esetleg fokhagyma, ha valaki nem édesen szereti
Habaráshoz:
300 ml tejföl

3 kanál liszt

A répát kevés olajon átforgatjuk, kicsit megfonnyasztjuk hogy hamarabb megfőjön. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, cukorral. Viszonylag hamar megfő, így ne menjünk messzire. :) Amikor megpuhult, a tejfölt és a lisztet csomómentesre összekeverjük, majd merünk a forró léből belőle. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró főzelékhez. Pár percig összeforraljuk, persze ügyelünk arra, hogy le ne égjen, aztán elzárhatjuk.

Anti értékelése: 10/7 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése