Répafőzelék
1 kg pucolt, lereszelt répa
Pici olaj
3 evőkanál cukor
Só ízlés szerint
Esetleg fokhagyma, ha valaki nem édesen szereti
Habaráshoz:
300 ml tejföl
3 kanál liszt
A répát kevés olajon átforgatjuk, kicsit megfonnyasztjuk hogy hamarabb megfőjön. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, cukorral. Viszonylag hamar megfő, így ne menjünk messzire. :) Amikor megpuhult, a tejfölt és a lisztet csomómentesre összekeverjük, majd merünk a forró léből belőle. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró főzelékhez. Pár percig összeforraljuk, persze ügyelünk arra, hogy le ne égjen, aztán elzárhatjuk.
Anti értékelése: 10/7 pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése