Ezt a receptet egyedül kísérleteztem ki a mai formájára. Feltétnek sokszor mást is szoktam rárakni, pl. mostanában mozzarellát vékony karikákra vágja, megkoronázza ezt az amúgy is finom pizzát. :) Dán szalámi helyett szeletelt vékony kolbászkát is szoktam használni, ha épp az van itthon. A feltéthez csak a fantázia szabhat határt. :) A feltüntetett adagok egy nagy gáztepsi pizzára elegendők.
Tészta:
200 gramm liszt
1 csomag szárított élesztő
1 csapott teáskanál só
Egy csipet cukor
Langyos víz, amennyit felvesz egy puha tésztához
Feltét:
5 evőkanál paradicsomszósz (bele bazsalikom, oreganó, só, bors, egy kicsi ketchup)
1 csomag 100 grammos dán szalámi
200 gramm reszelt sajt
Mozzarella sajt szeletelve
Egy fél doboz konzerv kukorica
A tészta összetevőit összegyúrjuk, majd 1 órát kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk, majd tetszőleges formára (a tepriére) kinyújtjuk. Áthelyezzük a tepsibe, és letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a feltétet. A paradicsomszószot folyamatosan kóstolgatva ízlés szerint ízesítjük, a sajtot lereszeljük. Elkenjük a tésztán a szószt, rápakoljuk a szalámit, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezzük a mozarellát, majd a kukoricát.
Kb. 30-40 perc alatt, a tészta aljának (enyhe!!) barnulásáig sütjük.
Anti értékelése: 10/9
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése