Ez az étel egy külön hagyomány nálunk: az én egyik kedvencem, Anti viszont nem szereti, úgyhogy az a megállapodásunk, hogy évente egyszer elkészítjük... Ez az (egyik) évfordulós ajándéka. :) Persze magamnak csinálhatnék, de akkor elvesztené a "varázsát" az évfordulós vacsora. Úgyhogy 1 év nélkülözés után már nagyon szeretném megenni -és tekintve, hogy februárban van a napja, már türelmetlenül várom... :) Érdemes pár nappal hamabb megvenni hozzá a kifliket, úgy kellően megszárad ahhoz, hogy magába tudja szívni a tejet. De vigyázzunk, nehogy bepenészedjen!
8 darab szikkadt kifli
1 liter tej
Vaníliás cukor
Ízlés szerint (30dkg-) darált mák+arányosan 10 dkg cukor
Pici margarin
(Mi tojás, méz, mazsola nélkül készítjük)
Öntet:
1 csomag főzés nélküli vaníliapuding
Fél liter tej
A kifliket felkarikázzuk. A tejet összekeverjük, majd megmelegítjük a vaníliás cukorral, majd a kimargarinozott tepsibe helyezett kifli karikákra öntjük. A tetejét cukros mákkal megszórjuk. Ha magasabb falú tepsiben készítjük, rétegenként kanalazzuk rá a mákot. Ízlés szerint cukrozhatunk még rajta. 15-20 perc alatt közepes hőfokon a tetejét ropogósra sütjük, de belül puha marad. :)
A pudingot a tejjel összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, és a guba mellé tálaljuk.
Anti értékelése: 10/ :) pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése