2016. november 10., csütörtök

Virslis lábtörlő :)


Ezt a receptet Anti ajánlotta nekem, "hogyha olyan jól megy már a kelt tészta, akkor készítsd el ezt" címszóval. :) Már a neve is tetszett, és elég találó is az étel kinézetére. A titok ahhoz, hogy szép legyen, hogy egyenlő részenként vágjuk be, illetve pontosan fűzögessük át rajta a virsliket. Tetejére tehetünk akár sajtot, lenmagot, vagy szezámmagot is, ízlés szerint. A receptben szereplő mennyiségek egy gáztepsi méretű lábtörlőhöz elegendők.

Tészta:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő/ 1 csomag szárított élesztő
Egy csipet cukor
1 teáskanál só
Kb. 5-6 evőkanál olaj, a könnyen nyújtható tészta-állag eléréséig :)

8 pár virsli, ha sokalljuk, félbevágható, így csak fele mennyiség szükséges
Tojás (én elhagytam), esetleg sajt, magvak stb.

A friss élesztőt felfuttatás után hozzáadjuk a liszthez, majd a többi összetevővel összegyúrjuk. Szárított élesztőt egyenesen a liszthez adjuk. 1 óra kelesztés után a tepsi méretére nyújtjuk, majd óvatosan átemeljük bele. A tepsi hosszabbik oldalán csíkokat vágunk, de a széleinél kb. 2 centit kihagyunk. A csíkok közt legyen 3 centi távolság, hogy kényelmesen bele tudjuk fűzni a virsliket. Egyszer fent-egyszer lent belefűzzük. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük. :)
Kb. 45 perc-1 óra alatt közepes fokozaton a tészta (sajt) tetejének barnulásáig sütjük.
Tálaláshoz ketchupot, majonézt, mustárt kínálhatunk.

                     

Anti értékelése: 10/7 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése