Tészta:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő/ 1 csomag szárított élesztő
Egy csipet cukor
1 teáskanál só
Kb. 5-6 evőkanál olaj, a könnyen nyújtható tészta-állag eléréséig :)
8 pár virsli, ha sokalljuk, félbevágható, így csak fele mennyiség szükséges
Tojás (én elhagytam), esetleg sajt, magvak stb.
A friss élesztőt felfuttatás után hozzáadjuk a liszthez, majd a többi összetevővel összegyúrjuk. Szárított élesztőt egyenesen a liszthez adjuk. 1 óra kelesztés után a tepsi méretére nyújtjuk, majd óvatosan átemeljük bele. A tepsi hosszabbik oldalán csíkokat vágunk, de a széleinél kb. 2 centit kihagyunk. A csíkok közt legyen 3 centi távolság, hogy kényelmesen bele tudjuk fűzni a virsliket. Egyszer fent-egyszer lent belefűzzük. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük. :)
Kb. 45 perc-1 óra alatt közepes fokozaton a tészta (sajt) tetejének barnulásáig sütjük.
Tálaláshoz ketchupot, majonézt, mustárt kínálhatunk.
Anti értékelése: 10/7 pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése