2016. november 10., csütörtök

Kakaós csiga

A fellelhető sok recept közül ez volt a legszimpatikusabb, bár apróbb módosításokat ezen is eszközöltem. :) Magában fogyasztva is finom, de kakaóval, tejjel is érdemes megkóstolni. Én néha be szoktam vonni olvasztott csokival, amivel igazi fogfájdítós édességet kapunk. :))

Tészta:

600 gramm liszt
300 ml tej
2 evőkanál cukor
100 gr margarin
Fél teáskanál só
1 tojás
50 gramm friss élesztő/ 1 tasak szárított élesztő

Töltelék:
12 evőkanál cukor
10 teáskanál kakaó
100 gramm margarin

Tetejére 1 tojás (én nem szoktam tenni rá)

Csokis csigához:
2 tábla csoki olvasztva
Pici margarin

Élesztőt felfuttatjuk (ez szárított esetében nem szükséges). A lisztet, a margarint, a cukrot, a langyos tejet, tojást, a szárított élesztőt és a sót összegyúrjuk. Lágy tésztát kell kapnunk.
Konyharuhába bugyolálva 1 órát kelesztjük. Lisztezett deszkán vékony, nagy téglalap alakúra kinyújtjuk. A margarint megolvasztjuk, majd egy ecsettel elkenjük rajta (emiatt fog ráragadni a töltelékünk). A kakaót és a cukrot összekeverjük, majd egyenletesen elszórjuk rajta. Szorosan feltekerjük, majd 1-1,5 centinként szeletekre daraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megkenjük tojással. Addig sütjük, amíg a csigák teteje és alja meg nem barnul. Ami kb. 30-40 perc közepes fokozaton. :) Sütőből kivéve ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.


Ha csokival be szeretnénk vonni, akkor hűtsük ki a csigákat, majd az olvasztott margarin és csoki keverékével spatulával kenjük be.

Anti értékelése: Kakaós: 10/7 pont
                      Csokis: 10/8 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése