2016. november 16., szerda

Baconös csavart

Ez a recept egy kicsit csalós, mert nem házilag elkészített leveles tésztával dolgozok, hanem bolti fagyasztottal. Még nem "mertem" megpróbálni az eredeti hajtogatott tésztát, így maradtam a boltinál. :) Viszont ezzel is tökéletes, nagyon tetszik a tészta állaga, valamint kisülve is nagyon finom. Olcsó is, én 160 ft-ért szoktam beszerezni a fél kg-s tésztát. Ha szeretjük, akkor érdemes belőle feltankolni a a fagyasztóba, így bármikor ki lehet venni, és kb. 2 óra alatt kiolvasztani.

Fél kg fagyasztott leveles tészta
Kevés liszt
Becsavarni 200 gr bacon

Tetejére:
Ízlés szerint szezámmag, lenmag, reszelt sajt, oregano, frissen őrölt bors, nagy szemű só stb. :) 


Elkészítés előtt 2-3 órával szobahőmérsékleten kiolvasztjuk a leveles tésztát. Amikor már teljesen kiolvadt, lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Egyesével ráhelyezzük a tésztára a baconöket, majd szeletnyi darabokat vágunk, hogy pont egyforma nagy legyen a bacon és a tészta. Egy-kettőt csavarunk rajta, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megismételjük ezt mind a 10-12 darabbal (amennyi bacon a csomagban van, kb. ennyi darabhoz elég a fél kg tészta).
Kb. fél óra alatt, a tészta barnulásáig sütjük. 



Tálalhatunk mellé mustárt, ketchupot, ízlés szerint. :)

Anti értékelése: 10/9 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése