Tészta:
60 dkg liszt
1 teáskanál só
3 evőkanál cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő/ 1 csomag liszt
6 dkg olvasztott margarin
Töltelék:
2 csomag pudingpor ízlés szerint
4 deci tej pudingonként
Ha friss élesztőt használunk, langyos tejben hagyjuk felfutni, majd a liszthez öntjük. Amennyiben viszont szárítottat (mint én mindig :) ) a liszthez, sóhoz, cukorhoz, tojásokhoz, olvasztott (kihűlt, max langyos!) margarinhoz és langyos tejhez öntjük. Összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán egyenlő darabja osztjuk. Hosszú csíkot nyújtunk belőlük, majd a következő módon bevagdossuk (itt inkább gombóc alakúbb kiflikről van szó, én ennél hosszabbra szoktam nyújtani):
![]() |
A képet http://angelawebcuki.blogspot.hu/2012/10/rakoczi-turos-pudingos-hernyo-kifli.html oldalról vettem kölcsön :) |
Kb. 40 perc alatt közepes fokozaton készre sütjük. Rögtön sütőből kiszedve megkenjük olvasztott margarinnal, majd fahéjba vagy kakaóba forgatjuk, de el is lehet hagyni ezt a lépést. :)
Anti értékelése: 10/7 pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése