2016. november 16., szerda

Pudingos hernyókifli

Már a neve megfogott amikor először olvastam... "Hernyókifli"... :) Vajon mi lehet a turpisság benne? És kiderült, hogy igazából teljesen egyszerű elkészíteni, csak minimális kézügyességet (és türelmet) igényel. Emiatt picit időigényesebb is, de viszonozza azzal, hogy nagyon laktató, pár darabbal jól is lehet lakni. Kisülés után ízlés szerint lehet cukros fahéjba vagy kakaóba forgatni, de csak rögtön kivétel után érdemes, mert így ragad szépen rá.

Tészta:
60 dkg liszt
1 teáskanál só
3 evőkanál cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő/ 1 csomag liszt
6 dkg olvasztott margarin

Töltelék:
2 csomag pudingpor ízlés szerint
4 deci tej pudingonként


Ha friss élesztőt használunk, langyos tejben hagyjuk felfutni, majd a liszthez öntjük. Amennyiben viszont szárítottat (mint én mindig :) ) a liszthez, sóhoz, cukorhoz, tojásokhoz, olvasztott (kihűlt, max langyos!) margarinhoz és langyos tejhez öntjük. Összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán egyenlő darabja osztjuk. Hosszú csíkot nyújtunk belőlük, majd a következő módon bevagdossuk (itt inkább gombóc alakúbb kiflikről van szó, én ennél hosszabbra szoktam nyújtani):

A képet http://angelawebcuki.blogspot.hu/2012/10/rakoczi-turos-pudingos-hernyo-kifli.html oldalról vettem kölcsön :)

A nem bevágott részre annyi kihűlt pudingot kanalazunk, amennyit még kényelmesen be tudunk hajtani, a tészta szétcsúszása nélkül. A bevágott részt ráhajtogatjuk a pudingosra, így el is készültünk a hernyókiflinkkel. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk őket, de tartsunk köztük távolságot, mert nagyon meg fognak dagadni sülés közben.

                

Kb. 40 perc alatt közepes fokozaton készre sütjük. Rögtön sütőből kiszedve megkenjük olvasztott margarinnal, majd fahéjba vagy kakaóba forgatjuk, de el is lehet hagyni ezt a lépést. :)

                

Anti értékelése: 10/7 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése