Saját receptem, amit nagyon megszerettem. :) Tipikusan az a helyzet, amikor nekiáll az ember valamilyen ételnek, de nem tudja pontosan, hogy mit szeretne... Így lesz tésztás-zöldséges-virslis-tejfölös, de a végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. :)
300 gramm fagyasztott mexicoi zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica)
330 gramm tejföl
500 gramm tetszés szerinti tészta
1 csomag 4-5 darabos virsli
1 fej lilahagyma
300 gramm sajt (100 a keverékbe, 200 a tepsiben ráreszelve)
Só
Frissen őrölt bors
Fokhagyma granulátum (inkább óvatosan szórva, amikor már össze van keverve, folyamatosan kóstolgatva)
A fagyasztott zöldséget megfőzzük. Amíg fő, megfőzzük a tésztánkat is. A tejfölbe belekeverjük a sajtot, virslit, lilahagymát, majd a megfőtt zöldségkeveréket is. Ízlés szerint fűszerezzük, de figyeljünk rá, hogy az "ízetlen" tészta mellett el fognak halványodni a fűszerek, így egyszerűbb már összekeverve ízesíteni. A tésztás keveréket egy tepsibe simítjuk, bőven reszelünk rá sajtot, majd kb. 20-25 perc alatt maximum fokozaton ráolvasztjuk. Azért nem kell vele óvatoskodni, mert nem tartalmaz "nyers" összetevőket, mint pl. tojás vagy darált hús. :) Sajnos csak megdézsmált állapotában jutott eszembe lefényképezni, de remélem látszik, hogy hogy nézhetett ki. :)
Anti értékelése: 10/8 pont
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése