2016. november 16., szerda

Virslis rúd

Ezt a recept teljesen a képzeletünk szüleménye. :)) Biztosan fellelhető már más formában is, de nem jártunk utána, csak beleugrottunk. :) Sok volt a közeli lejáratú virsli, így gyorsan el kellett használni. Ezután a felismerés után jött az ötlet, ha már lábtörlő és pizza van, amire el lehetne használni, miért ne lehetne egyesével is kelt tésztába csomagolni őket? :) A tésztát lehet vékonyra, vagy kicsit vastagabbra is nyújtani, ízlés szerint. Tetejére mehet szezámmag, lenmag, sajt, frissen őrölt bors, egész só, vagy akár hagyhatjuk üresen is, és csak tálaláskor kínálunk mellé ketchupot, majonézt, mustárt. :)

Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
Kb. 3-4 dl tej
2 kávéskanál só
Egy csipet cukor

Töltelék:
Virsli, amennyi belefér (nekem ez a liszt mennyiség kb 10 darab elkészítésére elég)

Tetejére ízlés szerint bármi :)

A tésztát a langyos tejjel összedolgozzuk, majd egy órát kelni hagyjuk. Miután megkelt, lisztezett felületen ízlés szerinti vastagságúra nyújtjuk (én kb. fél ujjnyira szoktam). A virsli nagyságához igazodva darabokra vágjuk a tésztát úgy, hogy kényelmesen be lehessen bugyolálni. :) Eldolgozzuk rajta a tésztát, majd az összeillesztéssel lefele sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Hagyjunk köztük sok helyet, mert alaposan meg fognak nőni! :) Így járunk el az összessel, majd ízlés szerint megszórjuk a tetejét. Kb. 40 perc alatt közepes fokozaton készre sütjük, amíg a tésztánk alja picit meg nem barnul.



Én itt sajttal készítettem. :) Passzol hozzá a kukorica, vagy bármilyen zöldség is, lehet variálni a köreteket.

Anti értékelése: 10/8 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése