2016. november 16., szerda

Tepsis fasírt I.

Ez a recept tökéletes a háztartásban lévő "maradékok" eltüntetésére -vagy csak nálam szokott megbújni itt-ott száraz zsemle, bontott tej és sajt csücsök? :) Elkészítése egyszerű, ám a baconre rásült sajttól mennyei ízt kap az alapból ízletes fasírozott. Mi már csak így szoktuk készíteni, hol stefániásan, hol csak natúrban, főtt tojás nélkül, esetleg a húsba beledolgozott főtt tojással.

Fél kg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
3 kanál delikát
2 száraz zsemle (annyi tej, amennyiben megázik)
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
Bors, majoranna ízlés szerint

A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, az összezúzott fokhagymát, és a delikátot. A (lehetőség szerint szárz :) ) zsemléket tejbe áztatjuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk belőle. Azért fontos, hogy száraz legyen a zsemle, hogy ne legyenek zsemlegombócok a húsban, de ha lesznek se tragédia. :) Ám, ha túl friss volt a zsemle, több zsemlemorzsát fog felvenni a masszánk. Borsozzuk, majorannázzuk (megkóstolni nem érdemes, nem adja vissza reálisan a nyers hús a majdan elkészülő fasírt ízét).
Ezek után keresztbe egymást fedve a tepsibe fektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy majd a közepébe tudjuk helyezni a húst. Belehelyezzük henger alakban (vagy attól függ mekkora a tepsi), majd ráhajtogatjuk úgy, hogy befedje. Ezek után megfordítjuk, úgy, hogy a ráhajtott része legyen alul. A tetejére szórunk bőven sajtot, ízlés szerint.
Kb. 1 óra alatt közepes fokozat alatt kicsivel készre sütjük.




Tálaláshoz remekül passzol hozzá a kukoricás rizs céklával. :)

Anti értékelése: 10/8 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése