2016. november 6., vasárnap

Lángos

Ez az első kelt tészta, amit elkészítettem. :) Barátomtól tanultam a receptet, ami végtelenül egyszerű, gyakorlatilag elronthatatlan. Az alapanyagok mindig fellelhetők a legtöbb háztartásban, így bármikor ehetünk egy jó tejfölös-fokhagymás-sajtos lángost. A feltüntetett mennyiségből kb. 10-12 darab nagyobb lángos készül.

Tészta:
1 kg liszt
1 tasak szárított élesztő
200 gramm lisztenként 1 teáskanál só
Egy csipet cukor
Langyos víz, amennyit felvesz egy lágy tésztához (kb. 500-750 ml)
Olaj a sütéshez

Tetejére:
450 gramm tejföl
200 gramm reszelt sajt

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd minimum 1 órát kelesztjük.




Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk. Tetszőleges méretű lángosokat formálunk, majd enyhe barnulásig sütjük kb. félgázon. Tálaláskor be lehet dörzsölni friss fokhagymával, megkenni tejföllel és reszelt sajtot tenni a tetejére, vagy akár frissen őrölt borsot. Ki hogy szereti. :)

                       

Anti értékelése: 10/8 pont 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése